Reumatologie Iasi

Reumatologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul tulburarilor functionale ale sistemului musculoscheletal. Acestea includ o gama larga de afectiuni – de la boli degenerative ca artroze si spondiloze, boli inflamatorii ca artrite si tendinite pana la boli autoimune – poliartrita reumatoida, lupus sau spondilita anchilozanta.

Acest domeniu este de natura multidisciplinara, ceea ce inseamna ca se bazeaza pe relatii stranse cu alte specialitati medicale.

In cadrul cabinetului de reumatologie de la Equilibrium Iasi pot beneficia de urmatoarele servicii medicale:

  • consultatie reumatologie;
  • control reumatologieș
  • interventie terapeutica reumatologie – punctii si infiltratii articulare si periarticulare;
  • adeverinta si referat reumatologie;

Cauzele afectiunilor reumatice pot fi legate de factori genetici, infectiosi, anumite dezechilibre metabolice, boli endocrine, varsta inaintate, probleme ale sistemului imunitar, exces de greutate sau anumite leziuni si accidentari. Evaluarea este de obicei complexa si tine cont de caracterul sistemic, simptomele asociate si orice alte afectiuni medicale prezente. Tratamentul poate include medicamente, injectii intraarticulare pentru a reduce inflamatiile sau trimitere catre alti specialisti, cum ar fi un kinetoterapeut.

Durerile nu trebuie sa faca parte din viata ta – programeaza o consultatie la reumatologie Iasi pentru a depista cauzele din spatele durerii si cele mai eficiente metode de tratament. Simptome la care trebuie sa fim atenti includ:

  • dureri articulare;
  • umflarea articulatiilor;
  • dureri articulare care nu sunt legate de o leziune cunoscuta;
  • dureri articulare sau musculare insotite de febra, oboseala, eruptii cutanate, rigiditate sau dureri in piept;
  • dureri musculare cu sau fara alte simptome.

In plus, multe afectiuni reumatice sunt ereditare, asa ca ar trebui sa discutati cu medicul daca aveti antecedente familiale de boli autoimune sau reumatice. Bolile reumatice pot duce la daune permanente in timp daca nu sunt abordate din timp. Rezultatele se imbunatatesc atunci cand aceste afectiuni sunt tratate mai devreme, chiar si pentru bolile cronice si progresive.

Sanatatea este importanta!

La Equilibrium Iasi avem grija de sanatatea ta!

Pentru a programa o consultatie, suna la 0332 401 255

Puteti trimite acest articol medical